ALMELO - Sinan Bakis heeft Heracles Almelo dinsdagavond naar een grote zege op een zeer zwak FC Emmen geleid. De 26-jarige aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Admira Wacker, maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunten door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.

De spits scoorde wel al eenmaal in het bekertoernooi, maar maakte in de 26e minuut van het duel tegen Emmen ook zijn eerste competitietreffer toen hij na een corner van dichtbij kon binnen tikken. Kort voor de rust maakte hij op aangeven van Van de Water zijn tweede van de avond.

FC Emmen kon daar aanvallend niets tegenover stellen en na ruim een uur spelen werd keeper Telgenkamp voor een derde keer gepasseerd door Bakis nadat die was vrijgespeeld door Rai Vloet. Laatstgenoemde zorgde zelf vlak voor tijd voor het slotakkoord: 4-0.