EMMEN - Door een 3-1 zege op RKC Waalwijk heeft FC Emmen wederom moed geput om zich dit seizoen alsnog te handhaven. De ploeg van Dick Lukkien is dit seizoen al meerdere keren afgeschreven, maar is inmiddels zes duels op rij ongeslagen.

Na twee overwinningen en drie gelijke spelen liet men er tegen RKC geen gras over groeien wat de intenties waren en de Brabanders, zelf ook nog niet vrij van problemen, waren na een half uur feitelijk al kansloos. De thuisploeg begon namelijk furieus en wist na tien minuten de score te openen toen de vrijstaande Nick Bakker een vrije trap op waarde wist te schatten en tegen de touwen werkte. Zeven minuten later werd die score verdubbeld toen Sergio Pena profiteerde van geklungel in de RKC-defensie en Luka Adzic liet scoren. Pena zorgde zelf vanaf de strafschopstip voor de 3-0 na een overtreding van Vurnon Anita op Michael de Leeuw.

Het gezicht van RKC-trainer Fred Grim stond inmiddels op onweer en de coach greep in de rust dan ook in met twee wissels. FC Emmen werd er echter niet warm of koud van en speelde de bal geroutineerd rond om de zege over de streep te trekken. Pas in de slotseconde lukt het invaller Ngonge om de Waalwijkse eer te redden.

FC Emmen is door de zege drie punten uitgelopen op hekkensluiter ADO Den Haag en met nog zes wedstrijden te gaan nadert het Willem II en het in een vrije val terecht gekomen VVV-Venlo tot op vier punten.