EMMEN - FC Emmen blijft naast koploper FC Volendam de grootste kanshebber op rechtstreekse promotie. Vrijdagavond won de ploe van trainer Dick Lukkien, door twee doelpunten van Reda Kharchouch van Jong Ajax (2-1).

In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar was het vooral Emmen-keeper Michael Brouwer die de thuisploeg op de been hielp met enkele fraaie reddingen. In de blessuretijd van de eerste helft moest hij echter alsnog capituleren. Na slordig balverlies kwam de bal bij Sontje Hansen die de score openbrak.

FC Emmen voerde de druk op en werd daarvoor beloond want na tien minuten kopte Kharchouch de gelijkmaker tegen de touwen. Nadat een vrije trap van Aruajo via keeper Raatsie en de lat geen doel trof was het even later wel raak. Opnieuw toonde Kharchouch zijn neusje voor de goal door de winnende binnen te prikken.