EMMEN - Koploper FC Emmen heeft zondag de nodige moeite gehad met het laag geklasseerde Telstar. De ploeg van trainer Dick Lukkien wist uiteindelijk wel met 2-1 te zegevieren.

Zijn collega Andries Jonker werd wederom geplaagd door personele problemen, maar toch gingen zijn "Witte Leeuwen" vol de strijd aan in Drenthe. De koploper kwam tien minuten voor de rust op voorsprong via een droge schuiver van Rui Mendes. Nog voor men aan de thee ging wist Glynor Plet uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen te koppen.

Kort na de rust was er hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg toen Jari Vlak doeltreffend uithaalde. FC Emmen was hierna de betere ploeg, maar Telstar weigerde te capituleren en ging vol de strijd aan. Een punt leverde dit echter niet op voor de gasten.