KERKRADE - Roda JC heeft de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie weer overgenomen van ADO Den Haag. De ploeg van Bas Sibum wist op het nippertje de thuiswedstrijd tegen FC Emmen te winnen: 3-2.

Met de kraker in Tilburg, tussen de koplopers Willem II en ADO Den Haag (2-1) in het vizier, kon Roda JC vrijdag een slag slaan op weg naar promotie naar de Eredivisie. Dat leek ook te lukken, toen Van der Heide vlak voor rust wist te scoren. Het geplaagde FC Emmen deed via Te Wierik echter meteen wat terug, waarna Scholte in de tweede helft de Limburgers nog meer pijn deed.

Het leek een pijnlijke avond voor de Limburgers te worden, maar Sibum zag de Koempelmentaliteit plots gedemonstreerd worden door zijn elftal. Diep in blessuretijd, in de zesde minuut, werd het nog gelijk via Bangura. En daarmee was de koek nog niet op, want meteen daarna sloeg Roda JC wéér toe. met een knal van Bijleveld Daardoor won het op het tandvlees, op karakter en in extremis en bleef FC Emmen wéér met lege handen achter.