EMMEN - SC Heerenveen heeft een goede kans laten liggen om zich in de top van de Eredivisie te nestelen. Na een bevredigende competitiestart met vier punten uit twee duels ging de ploeg van trainer Johnny Jansen zaterdagavond onderuit in Emmen.

De thuisploeg, van trainer Dick Lukkien, was voorafgaand aan het duel de enige eredivsieploeg die nog niet gescoord had, maar daar btracht Nikolai Laursen al snel verandering in. Na vier minuten vuurde hij een vrije trap af, en waar keeper Hahn naar links stapte verdween de bal in de andere hoek. Jens Odgaard had vervolgens de kans op de gelijkmaker, maar trof keeper Telgenkamp. Op slag van rust kon Glenn Bijl namens Emmen van dichtbij de 2-0 tegen de touwen koppen.

Heerenveen probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar ontbeerde het geluk ondermeer bij een hakje van Odgaard en een vrije trap van Faik terwijl de inzet van Van Bergen nog net op de lijn gered werd door Veendorp. Herdoor hield Emmen tand en ging Heerenveen met lege handen terug naar Friesland.

Emmen - SC Heerenveen 2-0 (2-0)
4. Laursen 1-0