EMMEN - ADO Den Haag is voor de achtste keer op rij ongeslagen gebleven door de topper bij FC Emmen met 2-3 te winnen.

Zowel FC Emmen als ADO Den Haag presteren de laatste weken prima, beide ploegen hadden vooraf achttien punten, waardoor er van een heuse topper sprake was aan De Oude Meerdijk. De equipe van Fred Grim beleefde een bliksemstart, want via Piotr Parzyszek en Jari Vlak (strafschop) stond het na twintig minuten al 2-0. Nog voor rust vond Henk Veerman met een rake kopbal de aansluiting.

Na de hervatting rook FC Emmen aan de 3-1, maar was het de ingevallen Malik Sellouki die de thuisploeg zo'n tien minuten voor tijd in rouw dompelde met de 2-2. De Drenten slikten zelfs nog een derde treffer, via Daryl van Mieghem. Diens inzet caramboleerde met wat fortuin over keeper Jan Hoekstra in het doel, waarmee ADO de strijd om de tweede plaats wist te winnen.