DORDRECHT - FC Dordrecht is op de laatste speeldag van 2023 over FC Emmen heen gegaan in de stand van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Michele Santoni won zelfs vier plaatsen, na een 2-1 zege op de Drenten, en gaat aan de kerstdis met een uitstekende vijfde plaats. Voor FC Emmen was het de vierde nederlaag op rij en de ploeg van Fred Grim is afgedaald naar de zevende plaats.

De beste kans van de eerste helft was voor de gasten toen Landu de paal raakte. Daarna leek men met de brilstand te gaan rusten, maar in de blessuretijd vielen er plotseling twee doelpunten. Osundina dook voor keeper Hoekstra op en rondde knap af, maar via een schot van Konings, waarbij keeper Doornbusch blunderde, maakte FC Emmen gelijk.

FC Emmen hield de druk op de thuisploeg en was met name via de flanken geregeld gevaarlijk. De goal viel echter aan de andere kant door een knap geplaatst schot van Sebaoui: 2-1. Ook daarna zat het niet mee voor de gasten. Parzyszek kopte op de lat en via El Mesaoudi raakte FC Emmen zelfs voor de derde keer het aluminium.