DOETINCHEM - Na twee gelijke spelen heeft FC Emmen vrijdagavond de eerste driepunter van het seizoen weten te behalen. Op bezoek bij De Graafschap wonnen de Drenten met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

Nadat de goedgevulde Vijverberg een minuut stilte in acht had genomen voor het overleden van erelid Herman Schutte, ontvouwde zich in Doetinchem een wedstrijd waarin FC Emmen het betere van het spel had, maar in de openingsfase twee grote kansen onbenut liet. Aan de andere kant kreeg ook De Graafschap een flinke mogelijkheid, maar een het lukte Phillip Brittijn niet om de score te openen.

De "Superboeren" kregen halverwege de tweede helft een opgelegde kans om de punten thuis te houden, maar Emmen-doelman Jan Hoekstra onderschepte een voorzet en veranderde hem net genoeg van richting om een intikker bij de tweede paal te verhinderen. Aan de overkant viel de bal vervolgens binnen: Ben Scholte besliste de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Fred Grim.