ROTTERDAM - Sparta heeft zich verder opgeklommen naar de subtop van de Eredivisie door op Het Kasteel FC Emmen te verslaan (3-1). De thuisploeg sloeg na een rode kaart pas toe tegen de staartclub, maar met tien punten uit de laatste vijf duels staat de ploeg van trainer Maurice Steijn inmiddels zesde.

De eerste helft bood bitter weinig vertier. De thuisploeg was iets beter en kwam via Vito van Crooij op 1-0. De spits kon vrij de bal inkoppen na een voorzet van Pinto en maakte zo alweer zijn vierde treffer van het seizoen.

FC Emmen ontwaakte pas na de rust. Spartaan Auassar leed bij een rush balverlies en de Drenten speelden dat slim en handig uit via Ole Romeny: 1-1. Na de tweede gele kaart voor Emmenaar Araujo, vielen er nog vier treffers, waarvan er twee werden afgekeurd. Die van Van Crooij ging niet door wegens buitenspel, maar de kopgoal van Vriends zorgde alsnog voor een voorsprong. Nadat aan de andere kant een doelpunt van Romeny eveneens afgekeurd werd, besliste Engels in de blessuretijd het duel: 3-1.