TILBURG - Willem II heeft vrijdagavond de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen FC Emmen met 3-0 gewonnen. De ploeg van Peter Maes staat nu zes punten los bovenaan de ranglijst, want twee andere concurrenten, Roda JC en ADO Den Haag verloren ook.

De topper in de Keuken Kampioen Divisie beloofde op voorhand veel, maar de eerste helft in het Koning Willem II Stadion was toch ietwat teleurstellend. De beste kansen waren voor Ringo Meerveld en Piotr Parzyszek, met een kopbal op de lat, maar de ruststand was 0-0.

Even na de pauze opende Jeredy Hilterman op aangeven van Nick Doodeman de score. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Emmen was in ondertal omdat Desley Ubbink op de grond lag, en invaller Jeremy Bokila maakte van het numerieke overwicht gretig gebruik om de wedstrijd te beslissen met de 2-0, even later maakte hij zelfs nog 3-0. De Tricolores van Peter Maes hebben tien van de laatste elf wedstrijden gewonnen en slaan nu een gat naar de achtervolgers in de Eerste Divisie.