EMMEN - Vitesse heeft in de race om de bovenste posities van de Eredivisie een simpele overwinning behaald op hekkensluiter FC Emmen. De Arnhemmers zaten na een vroege voorsprong al snel op rozen.

Het duel was namelijk tien minuten oud toen de gasten al tweemaal het net hadden gevonden. Thomas Buitink wist al in de tweede minuut te profiteren van een zwakke terugspeelbal van Ricardo van Rhijn en even later kon Oussama Tannane vrij uithalen voor de 0-2. FC Emmen weet hierna wel even aan te zetten en krijgt ook kansen via Kolan, Cavlan en Pena, maar scoren niet.

Kort na de rust is de wedstrijd feitelijk beslist als Armando Broja op aangeven van Tannane voor een derde Arnhemse treffer zorgt. Via Michael de Leeuw maakt de thuisploeg nog wel een verdiende eretreffer waarna Patrick Vroegh in blessuretijd de eindstand op 1-4 bepaalt.