HILVERSUM – Grote internationale kledingmerken proberen angstvallig de overstap naar duurzame en sociaal verantwoorde kleding te maken. Maar is dat niet veel te laat? “De oplettende consument laat zich niet snel voor de gek houden en weet natuurlijk ook wel dat één duurzame collectie niet opweegt tegen al het leed dat deze multinationals in de wereld hebben veroorzaakt. Het is jammer dat zij verleid wordt een ‘duurzame’ keuze te maken terwijl zij daarmee eigenlijk de meest vervuilende en mensonterende industrie van de wereld in stand houdt.” Aldus Michiel, oprichter van Nederlands eerste non-profit kledingmerk: EQ Clothing.


Gelijkwaardigheid
EQ Clothing heeft als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen en dat zien we terug in het logo. “We worden overspoeld met polariserende berichten in de media waardoor we vaak met angst of afschuw kijken naar iemand die anders is óf iets anders geloofd. Er zijn juist zoveel raakvlakken tussen het Christendom en de Islam bijvoorbeeld, jammer dat we daarin niet de verbinding zoeken. En als iemand niet in (een) God geloofd, dan is dat toch zijn/haar goed recht? Nee; huidskleur, geloof, geslacht -of seksuele voorkeur mag nooit een reden zijn om iemand te veroordelen. We bestaan allemaal uit dezelfde energie en zijn dus in de basis allemaal gelijk. Ieder met zijn/haar eigen unieke eigenschappen en talenten natuurlijk.”

Non-profit
Om deze missie kracht bij te zetten zal EQ al haar winst aanwenden om projecten op te richten óf te ondersteunen die gelijkwaardigheid bevorderen. “Op dit moment betekent dat er voor elke vier euro die er binnen komt één euro naar de EQ Foundation gaat. Omdat we ons nog moeten positioneren in het drukke modelandschap is die verhouding nog niet wat het moet zijn. We hopen uiterlijk in 2022 zover te zijn dat er voor elke €2 omzet €1 naar het goede doel gaat.” Daarvoor heeft EQ Clothing jou natuurlijk wel nodig, dus kijk vooral even of ze iets moois voor jou in de collectie hebben.

Unieke duurzame dames- en heren kleding
Prachtige shirtdresses van Polo Piqué. T-shirts van een heerlijk zachte maar dikke French Terry stof. Beide gemaakt van organisch katoen en bedoeld om jaren, zo niet tientallen jaren te kunnen blijven dragen. Uiteraard volledig eigen ontwerp van Hollandse bodem.

Voor de mannen, met een klein hartje, zijn er prachtig gesoigneerde overhemden van maar liefst 210 grams piqué, die casual maar ook zeker onder een pak niet misstaan. Uiteraard zijn er ook voor de heren unieke T-shirts ontworpen, deze kenmerken zich met name door de veel dikkere stof en de prachtig gekozen kleuren.

Laat jij ook je EQ spreken? Wordt dan vandaag nog klant en ontdek daarmee gelijk je nieuwste favoriete items!

*Gebruik de code ONELOVE voor gratis verzending, vandaag besteld morgen in huis.