NIJKERK - Germ de Haas, een 22-jarige pokerspeler uit Emmen, heeft de titel van Nederlands Pokerkampioen verworven.


Het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker) bood dit jaar een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in poker, met inbegrip van online voorrondes. De talentvolle deelnemer, Germ de Haas, wist dit jaar deel te nemen aan het Online Pokerkampioenschap van Vaassen en Dokkum, waar hij in beide toernooien de eerste plaats behaalde en zich zo kwalificeerde voor de finale van het ONK Poker.

De spannende nationale finale vond afgelopen weekend plaats in het Hart van Holland in Nijkerk. Germ nam het op tegen 286 andere finalisten, die vanuit alle hoeken van Nederland waren gekomen om de felbegeerde titel van Nederlands Pokerkampioen te bemachtigen. Na een intensief spel van 16 uur verspreid over 2 dagen, had Germ alle chips voor zich liggen en ontving hij de imposante trofee, samen met de titel van Pokerkampioen van Nederland 22/23.

Deze overwinning heeft Germ de titel Pokerkampioen van Nederland opgeleverd. Hoewel het buiten Holland Casino verboden is om fysiek te pokeren voor (geld)prijzen, werden de voorrondes van het ONK Poker dit jaar bezocht door meer dan 30.000 deelnemers die puur voor het plezier aan het spel meededen. Als uiteindelijke winnaar ontvangt Germ dan ook een indrukwekkende bokaal en de onsterfelijke roem die bij de titel hoort.

Deze prestatie kan tevens het begin zijn van een veelbelovende pokercarrière voor Germ. De organisatie van het ONK Poker heeft namelijk aangekondigd dat zij spelers uit deze finale gaan selecteren als ambassadeurs, die in 2024 naar Las Vegas zullen worden gestuurd om deel te nemen aan een toernooi van de World Series of Poker. Het is de droom van elke pokerspeler! De kampioen van vorig jaar, Vincent Vos, ging met Team ONK Poker naar Las Vegas waar hij meer dan $12.000 wist te winnen.

"Wij zijn van mening dat Germ een uitstekend toernooi heeft gespeeld en de welverdiende winnaar van dit seizoen is", aldus Thomas Smedema, woordvoerder van het ONK Poker. "Hij heeft zeker indruk gemaakt en zou zomaar op het lijstje van onze scouts kunnen staan."

Hieronder volgt de top 9 van de finale van het ONK Poker 22/23:

1e Germ de Haas - Emmen
2e Dennis Grishaver - Ouderkerk aan de Amstel
3e Peter van Dijk - Katwijk
4e Jelle de Bruijn - Amsterdam
5e Johan Huisman - Harderwijk
6e John Ardesch - Apeldoorn
7e Stijn Kamphuis - Ootmarsum
8e John Schot - Ossendrecht
9e Albert-Jan van de Meent - Harderwijk

Het ONK Poker staat bekend als een toernooi met een laagdrempelig karakter, waarbij pokerliefhebbers van alle niveaus de kans krijgen om hun vaardigheden te tonen. Gedurende een seizoen vinden er meer dan 100 fysieke voorrondes en 200 online voorrondes plaats. Dit seizoen deden er meer dan 30.000 deelnemers aan mee. Volgend jaar viert het Open Nederlands Kampioenschap Poker haar tienjarig bestaan waarin het kampioenschap een record aantal deelnemers verwacht.