NEDERLAND - Het lenteachtige weer waarmee ons land dit weekend verwend is zal nog een paar dagen aanhouden. De verwachting is dat de ommekeer pas volgt richting het volgende weekend als het weer een paar graden koeler lijkt te worden.


De week begint al goed want op maandag is de zon in de ochtend al veelvuldig te zien. Af en toe komt wel wat sluierbewolking te voorschijn, maar rond het middaguur ligt de temperatuur al op veel plaatsen rond de 15 graden. In de middag kan dat in het zuidoosten zelfs oplopen naar 18,19 graden.

Bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het ook dinsdag prettig, al kan het het in Noord-Holland aan de kust en bij de Waddeneilanden iets steviger waaien. Ondanks iets meer bewolking dan maandag laat de zon zich regelmatig zien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt woensdag de warmste dag van de week. In het noorden en westen van het land komt de thermometer tot pakweg 16 graden terwijl het elders in het land iets hoger ligt. In het zuiden kan zelfs voor het eerst de twintig graden worden aangetikt.

Donderdag wordt ook een zeer zachte dag voor de tijd van het jaar, al is het met 13 tot 17 graden ietsje koeler als de dagen daarvoor.

Vanaf vrijdag draait de wind naar het westen tot noordwesten wat voor koelere temperaturen gaat zorgen. Desondanks blijft het met 11 tot 15 graden prima voor de tijd van het jaar. Vrijdag is er wel voor het eerst kans op wat lichte regenval.

In het weekend gaat het kwik nog iets verder omlaag richting de 10 tot 13 graden. De bewolking neemt dan ook toe, maar de verwachting is dat het grotendeels droog blijft.