DE BILT - Waar we in het weekeinde al lokaal regelmatig wat nachtvorst voor de kiezen kregen lijkt het er op dat de sjaal en handschoenen ook komende week geen overbodige luxe zijn. De week begint weliswaar regenachtig, maar de dagen erna zullen vooral droog en koud zijn.


Maandag begint regenachtig in het grootste deel van het land en lokaal kan het zelfs plenzen. In het zuidoosten is er in de ochtend zelfs sprake van natte sneeuw, maar ook hier gaat het over in regen. Ook maandagmiddag verloopt grijs en regenachtig en de temperatuur varieert tussen de 4 en 7 graden bij een stevige zuidwestenwind waardoor het waterkoud aanvoelt. In de avond trekt de meeste regen naar het noordwesten weg. Het kan dan wel tegen het vriespunt aanlopen en door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad worden.

Het weer geeft op dinsdag een heel ander beeld. Er staat veel minder wind en het blijft grotendeels droog. Hoe zuidelijker, hoe groter de kans is dat ook de zon nog even tevoorschijn komt. De dagtemperatuur zal echter niet boven de 5 graden uitkomen en het voelt dus koud aan.

Woensdag geeft een zelfde beeld als de dag ervoor. Het zal bewolkt zijn, maar wel grotendeels droog. Heel soms laat de zon zich nog even zien. Bij dat soort opklaringen wordt de kans op nachtvorst groter.

Ook donderdag wordt het na een koude nacht overdag niet warmer dan een graad of vier met wederom droog weer.

Vrijdag volgt dan ook nog een koude nacht, maar lijken de temperaturen overdag weer wat te stijgen richting de tien graden. Hiermee neemt echter ook een lichte regenkans toe in het weekend.