NEDERLAND - In de nieuwe week blijft het wisselvallig met temperaturen van zo'n 7,8 graden. Wel staat er de hele week een redelijk straffe wind met name in de kustgebieden. Op woensdag kan die zelfs onstuimig worden. De dagen erna lijken een stuk rustiger te verlopen.


Vandaag, zondag, blijft het vrijwel overal droog al is er met name in he noorden van het land wat kans op (mot)regen. De temperatuur komt uit van 3 graden in Limburg tot 7 graden in het westen.

In de nacht naar maandag valt er hier en daar wat regenen en lokaal zelfs een flinke bui. De wind draait naar het noordwesten en neemt vooral in de kustgebieden verder in kracht toe, met aan zee een harde wind. Overdag zijn er flinke zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend krijgt vooral de oostelijke helft te maken met meer bewolking. Daaruit kan af en toe wat regen vallen. Vooral in de ochtend kan het op de Waddeneilanden stormachtig waaien vanuit het noordwesten, verder waait het matig tot vrij krachtig boven land (windkracht 4 à 5) en krachtig tot hard aan de kust (windkracht 6 of meer). Met 8 of 9 graden is het aan de zachte kant, maar door de stevige wind voelt het frisser aan.

Op dinsdag passeert er een storing met wat lichte regen, maar het zijn opnieuw geen grote hoeveelheden. Er is veel bewolking aanwezig, maar vooral aan het einde van de dag kan de zon nog even schijnen. Het waait nog altijd vrij stevig uit het westen en de temperatuur loopt op naar 8 tot 10 graden.

Op woensdag trekt de noordwestenwind weer aan met mogelijk opnieuw een stormachtige wind in het Waddengebied. Hier kan het zelfs windkracht 8 worden. In de loop van de dag trekken er buien over het land, met soms pittige neerslag. Door de koudere lucht kunnen de buien soms ook een winter karakter hebben met wat korrelhagel of smeltende sneeuw. Tussendoor is ook wat ruimte voor de zon bij temperaturen rond een graad of 6.

Ook donderdag volgen er nog enkele (winterse) buien, maar daarna lijken de droge perioden weer te overheersen en doet de wind het ook rustiger aan.

Vrijdag en in het volgende weekend lijkt het wat rustiger te worden, De wind neemt langzamerhand af, het zonnetje laat zich wat vaker zien en de temperatuur blijft rond de 8 graden schommelen.